Förvandlerskan av Charlotta Larsson

forvandlerskanVera växer upp i Wien. Hennes pappa lever ett dubbelliv, han har två familjer – två kvinnor och två döttrar. Vera och Veras mamma är den ”extra” familjen. Pappan väljer till slut sin andra familj och Vera och hennes mamma blir ensamma. Mamman blir besatt av sina studier och åker tillsammans med Vera till Sverige för att besöka en svensk kvinna som hon samarbetar med. De vill hitta en bortglömd kvinnoby i Ryssland som existerade på 1800-talet och reser därför till St Petersburg och lämnar Vera och den svenska kvinnans dotter Paula ensamma hemma. De ska inte stanna borta länge, men de återvänder aldrig. Till slut blir Vera hämtad i Sverige av sin pappa som kommer körande ända från Wien.

Tretton år senare bor Vera i Paris och är gravid. Tankarna om hennes mamma återkommer. Vad ska hon säga till sitt barn när det växer upp och frågar om sin mormor? Vera bestämmer sej för att åka först till Sverige för att ta reda på hur Paula har det, och sedan till St Petersburg för att försöka få reda på vad som hände med deras mammor. Paula mår inte bra, men de åker till Ryssland tillsammans.

Vilken konstig bok egentligen. Det känns som om den är baserad på en sann historia, men allt är tydligen påhittat. Hur kan man komma på en sån här story? Den är inte speciellt tjock men den lyckas förmedla många känslor.

Annonser

2 thoughts on “Förvandlerskan av Charlotta Larsson

  1. Den verkar intressant. Tror du att jag skulle gilla den? Det verkar som du är lite kluven till vad du tycker om den. Jag brukar dessutom få problem när gravida utsätter sig för onödig fara…

    • Cissi:
      Jag vet faktiskt inte om du skulle gilla den! Jag tyckte inte att den var dålig, men det var inte en sån slags bok som jag oftast läser. Kan ju i alla fall säga att hon utsatte sej inte direkt för fara då det inte är en deckare :-). Det handlade mera om att söka svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s