Där ingen vind blåser av Annika Sjögren

9789174413069_200_dar-ingen-vind-blaser_e-bokSist jag var på biblioteket lånade jag två böcker av Annika Sjögren – en ny författarbekantskap för mej. Hennes böcker utspelar sej i Härnösand, och den här boken beskrivs som en psykologisk kriminalroman.

Carin är lärare i mellanstadiet, men för tillfället är hon sjukskriven. Det har förekommit mycket bråk i hennes klass som hon haft svårt att hantera, och flera föräldrar till barnen i hennes klass har framfört klagomål på henne.

Eva går i Carins klass. Hon blir mobbad av främst en flicka i klassen som heter Sandra. Ingen i skolan verkar bry sej om att hon blir mobbad, inte ens klassläraren Carin, och ingen i Evas närhet förstår hur dåligt hon mår.

Vera är en gammal dam som bor nära skolan och har utsikt över skolgården. Hon ser genom sitt fönster hur Eva blir mobbad, och hon minns tillbaka på sin egen skoltid och hur illa hon själv blev behandlad då.

Så försvinner mobbaren Sandra. Hon är ute och säljer kakor för att samla in pengar till en klassresa, och kommer helt enkelt aldrig hem.

Människorna i boken påverkas alla av Sandras försvinnande och deras liv vävs på ett sätt samman. Alla bär på hemligheter som kommer i dagen, men vad har egentligen hänt Sandra?

Det jag gillar med boken är att den handlar om helt vanliga människor som inte på något sätt är perfekta. De har alla bekymmer, antingen gamla bekymmer som påverkar dem än i denna dag, eller aktuella problem som de inte riktigt vet hur de ska hantera.
Det jag inte riktigt gillar med boken är att saker och ting beskrivs på ett lite övertydligt sätt, vilket jag tycker är lite störande. Men annars en helt okej bok!

Annonser

2 thoughts on “Där ingen vind blåser av Annika Sjögren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s