Som glöd blir till aska av Annika Sjögren

9789174413397_200_som-glod-blir-till-aska_e-bokBok nummer två av Annika Sjögren, och precis som den förra så utspelar sej denna i Härnösand. Böckerna är helt fristående.

Staffan Walter önskar att hans fru Sonja vore död. Sonja får raseriutbrott och slår honom, och han som är en tillbakadragen och undfallande man gör inget för att försvara sej. Livet vore enklare om hon dog. Men när hon faktiskt dör – blir knivhuggen till döds av en rånare – blir ingenting enklare. Staffan blir till en början misstänkt för mordet men släpps trots att polisen tycker att han beter sej konstigt. En väninna till Sonja – Rosmarie – dyker upp hos Staffan och vill hjälpa honom, eller vad vill hon egentligen? Hans dotter Anna dyker också upp med sexårige sonen Viktor och vill bo hos honom ett tag, men vid det laget har Staffan trasslat till livet genom ett misstag och han håller på att bli ett nervvrak.

Precis som förra boken så handlar denna om helt vanliga människor med helt vanliga problem. Olika omständigheter gör att de här människornas vägar korsas, en del problem blir lösta medan andra förvärras. Och precis som i förra boken så stör jag mej en aning på att saker och ting beskrivs onödigt övertydligt, men i övrigt flyter läsningen på. Jag såg att det fanns åtminstone ett par böcker till av Annika Sjögren på biblioteket, och vid tillfälle kommer jag förmodligen att låna dem också.

Annonser

2 thoughts on “Som glöd blir till aska av Annika Sjögren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s