Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen

En liten grön upphittad flaska står i flera år bortglömd på en polisstation i Skottland. Långt om länge upptäcker man att flaskan innehåller ett brev med dansk text, och till slut kommer flaskposten i kriminalinspektör Carl Mörcks händer. Ordet HJÄLP  kan uttydas, och så småningom kan man med hjälp av några andra ord ana sej till att det rör sej om en kidnappning som skett på 90-talet – texten är dessutom skriven med blod. Men är det ett skämt eller är det allvar? Och om det verkligen är fråga om en kidnappning – hur kan man gå vidare för att försöka ta reda på vad som hänt efter så många år? Vilka är pojkarna som skrivit brevet och varför verkar ingen sakna dem?

Carl och hans medhjälpare Assad lyckas steg för steg närma sej sanningen, de inser att kidnapparen fortfarande är aktiv och förmodligen har kidnappat och dessutom mördat flera barn.

Det här är den bästa kriminalroman jag läst på länge! Jussi Adler-Olsen lyckas verkligen få till en ruggigt spännande historia och jag fullkomligt slukar boken. Och till min glädje utkommer en fjärde bok om Carl Mörck inom kort!

2 tankar på “Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s